Despre mine

Faptul ca ai un job stabil, ca muncesti pe rupte si ajungi seara tarziu acasa nu inseamna neaparat ca dispui de bani pentru a-ti cumpara o casa mare si frumoasa. Dar pana si un apartament, oricat de mic ar fi el, poate deveni primitor si cald precum o oaza de liniste si pace.Cea mai importanta camera pentru relaxare si odihna ramane dormitorul. Indiferent ca este spatios ori ingust, poate fi transformat intr-o incapere menita sa-ti incarce bateriile.Am preluat de la specialistii in design interior cateva sfaturi de organizare a dormitorului pentru o atmosfera cat mai intima.

1. Culoarea peretilor. Atunci cand vrem sa zugravim dormitorul trebuie sa ne decidem la o culoare care sa ne reprezinte. Unii specialisti recomanda culorile blande si luminoase – bej deschis, alb moderat sau gri pal – in timp ce altii ne indeamna sa alegem culori puternice – violet, albastru, visiniu. Dar pana la urma, fiecare dintre noi este sfatuit sa aleaga culoarea care il linisteste pe el cel mai mult, culoarea care il binedispune in orice imprejurare, indiferent ca este vorba despre o nuanta intensa sau una blanda.

2. Patul. Iata piesa de rezistenta a oricarui dormitor. De pat depinde toata odihna noastra. Deci, fara compromisuri! Specialistii insista sa ne cumparam o saltea de calitate, chiar daca acest lucru presupune un efort financiar considerabil. Pe cat posibil, patul trebuie sa fie mare si incapator. Lenjeria de pat contribuie din plin la crearea unei atmosfere primitoare. Ideala este lenjeria din bumbac, iar pentru un aspect elegant se va evita lenjeria creponata. Pe timpul zilei vom acoperi patul cu o cuvertura moale. De asemenea, cateva perne de decor, in forme variate si culori jucause, sunt absolut necesare.

3. Fara tehnologie. Pentru un somn bun ar fi de preferat sa nu aducem in dormitor televizorul. In loc sa ne odihnim, riscam sa pierdem vremea butonand telecomanda. De asemenea, telefoanele mobile ori fixe nu prea au nici ele ce cauta in aceasta incapere. Un ceas desteptator este suficient. Indiferent cat de mic este apartamentul, nu vom inghesui in dormitor vreun aparat de gimnastica. Aceasta camera trebuie sa contina strict mobila care sa ne imbie la odihna si relaxare.

4. Iluminare. Suntem sfatuiti sa evitam neoanele si becurile economice cu lumina alba. Pentru un dormitor confortabil, ideale sunt lustrele si aplicele. In jurul patului sunt necesare cel putin doua veioze. Lumina cea mai potrivita este cea galbena. De asemenea, este nevoie de perdele usoare care sa permita pe timp de zi patrunderea soarelui in dormitor, si de draperii groase care sa ne apere pe timpul noptii de indiscretia vecinilor si de zgomotul strazii.

5. Accente unice. In continuare, fiecare dintre noi va trebui sa adauge dormitorului cateva accente personale. Acestea se refera la pozele de pe noptiera, tablourile de pe pereti, covorasul din fata patului, o vaza cu flori, casete cu bijuterii. Ideal ar fi sa nu ne inspiram din reviste pentru aceste detalii, ci din propriile noastre preferinte.Obosit? Stresat? Ingrijorat? Dormitorul te scapa de toate aceste stari neplacute.